Acrylnagels Beautysalon Sue
Verzorging van uw nagels
Verzorg je nagels goed door je nagels en nagelriemen te behandelen met een verzorgende nagelriemolie.
Gebruik nagelriem-olie om de conditie van nagels en nagelriemen op peil/en soepel te houden.
Dit voorkomt uitdroging en verharding van je nagels, waardoor je kunstnagels kunnen loslaten.
Doe dit minimaal 3 keer per week, maar liefst iedere dag en bij voorkeur voor het slapen gaan om de
beste inwerking te verkrijgen. Nagelriemolie is eventueel bij mij verkrijgbaar.
Laat uw nagels op tijd nabehandelen (opvullen), zodat uw nagels in een goede conditie blijven bijwerken (elke 3 á 4 weken).
Uw nagels groeien namelijk onder de tip gewoon mee. Het ligt er wel een beetje aan hoe snel uw eigen nagels groeien, maar uitgroei is lelijk, en de zogenaamde breuklijn komt steeds verder naar voren te liggen waardoor de kunstnagel makkelijker afbreekt of er lucht onder komt.
Als u te lang wacht met nabehandelen kan schade ontstaan, en is het vaak nodig om een compleet nieuwe set te plaatsen.

Voorkom het breken van uw nagels.
Gebruik uw nagels niet als een stuk gereedschap(schroeven aandraaien/blikjes openen).
Wanneer u iets wilt openen gebruik dan gewoon een vork, schaar of iets dergelijks.

Huishouden en bescherming van uw nagels.
Draag tijdens het huishouden handschoenen om uw handen en nagels te beschermen. Water en schoonmaakmiddelen eisen
hun tol en beschadigen uw mooie nagels en verzorgde handen. Gebruik uw handen slim.
Probeer zoveel mogelijk met de zijkanten van uw vingers te werken om druk, stoten, tikken, achterover slaan, te voorkomen. Niet met de volle hand bijvoorbeeld was uit te machine halen, maar gebruik zoveel mogelijk de zijkanten van vingers en handen (ook met bedden opmaken en eventueel balsporten en dergelijke) met de volle hand kunnen uw nagels achterover slaan, dit is erg pijnlijk en veroorzaakt beschadigingen !

Een verzorgende handcrème.
Gebruik een tandenborstel of nagelborstel om vuil onder de nagels te verwijderen.
Gebruik een verzorgende handcrème om uw handen zacht en gezond te houden. Kou, wind en water drogen uw handen snel uit. Een goede handcrème hydrateert de huid weer zodat deze mooi en gezond blijft.

Laat uw kunstnagels verwijderen door een nagelstyliste.
Veel mensen proberen de kunstnagels zelf te verwijderen door te peuteren, bijten of zelfs proberen er af te trekken. Vaak brengt dit ernstige beschadigingen en gevolgen met zich mee omdat u stukjes eigen nagel mee kunt trekken. U kunt dit goed zien doordat de nagelplaat rood is geworden, en dus ook kwetsbaar, pijnlijk, en dun. Laat kunstnagels dus verwijderen bij uw nagelstylist om problemen te voorkomen. Het is even een laatste extra kostenpost, maar als u dit niet professioneel laat doen, bent u verder van huis.

Aceton beschadigd uw nagels.
Kunstnagels zijn gewoon te lakken, breng eerst een basis-coat aan (dit in verband met verkleuren), en als u de lak wilt verwijderen gebruik dan géén remover met Aceton. Aceton tast de Gel-of Acryl laag aan.

Vijl je nagels korter. Knippen van kunstnagels is taboe !
Stoot u vaak uw nagels, dat is vaak een teken dat ze net iets te lang voor u zijn geworden. Vijl ze een stukje korter met de daarvoor bestemde vijl, niet met een metalen vijl. Nooit uw nagels gaan knippen met schaar of nagelknipper. Deze kunnen dan barsten en bovendien is het slecht voor het behoud van uw natuurlijke nagel!
Als u uw nagels regelmatig laat bijwerken, goed verzorgd, en op tijd terugkomt bij eventueel beschadigingen en dergelijke, heeft u veel meer en langer plezier van uw nagels!